Ο τόπος μας , με τις διαφορετικές του όψεις , προσφέρει απόλυτη μαγεία σε οποιονδήποτε έχει όρεξη να δει και να νιώσει αυτό που απλώνεται μπροστά του.

Το φαράγγι του Καλλικράτη , το οποίο συνδέει την δικιά μας περιοχή , με το ιστορικό χωριό Καλλικράτης . Εδώ να σημειώσουμε πως είναι μέρος του γνωστού μονοπατιού Ε4 .

Το φαράγγι του Ασφέντου μπορεί να συνδυαστεί με το φαράγγι του Καλλικράτη , μιας και οι αποστάσεις είναι κοντινές και είναι γεμάτες με όμορφες εικόνες της φύσης του τόπου.

Άλλα 4 χιλιόμετρα μακριά είναι η είσοδος στην Ίμβρο , το ορεινό χωριό , το οποίο έχει επίσης ένα φαράγγι , το οποίο καταλήγει στις Κομιτάδες Σφακίων .

Το φαράγγι της Αράδαινας , του χωριού Ανώπολη Σφακίων ,είναι λίγο πιο απαιτητικό από τα προηγούμενα. Όμως αξίζει, διότι στο τέλος θα ανταμειφθείτε με μια βουτιά στην καταγάλανη θάλασσα της περιοχής Μάρμαρα Σφακίων.

Οι  Πάχνες των Λευκών Ορών είναι με τα 2453,6 μέτρα το υψηλότερο βουνό της Κρήτης και η ανάβαση σε αυτές μπορεί να επιτευχθεί από το χωριό Ανώπολη. Σε όλη τη διαδρομή , θα μείνετε άφωνοι με τις πανέμορφες εικόνες, τα άγρια βουνά , τις τόσες κορφές που απλώνονται μπροστά στα μάτια σας.

Αξίζει να αναφερθεί το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς , το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Εκτελεί υψόμετρο 1200 μέτρων πάνω από 18 χιλιόμετρα με αφετηρία τον Ομαλό προς την Αγια Ρουμέλη Σφακίων  (νότια παράλια) .

Κατόπιν αιτήματος, μπορούμε να οργανώσουμε την μεταφορά σας στις διάφορες θέσεις για την πεζοπορία σας, καθώς και αν έχετε κάποια επιθυμία για ξενάγηση , μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Bungy Jumping

Για όλους τους λάτρεις αυτού του extreme sport , η διασκέδαση είναι εφικτή στην γέφυρα Αράδαινα της Ανώπολης Σφακίων. Με καλό καιρό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε την «βουτιά» στο κενό, υπό την εποπτεία έμπειρου και πιστοποιημένου προσωπικού. Το άλμα σας, μπορείτε να το πάρετε σε αναμνηστικό CD για να έχετε πάντα την εμπειρία σας έτοιμη για να την δείτε . Αν ενδιαφέρεστε, μπορούμε να  κανονίσουμε ένα άλμα.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Η αφετηρία είναι ακριβώς πάνω από το χωριό μας , στον δρόμο προς τον Καλλικράτη , όπου με καλό καιρό τα αλεξίπτωτα πλαγιάς , μπορούν να σας δώσουν μια  μαγευτική εικόνα από τα ψηλά.

T A V E R N A
Babis & Popi
ROOMS
APPARTEMENTS
MINI MARKET

TEL/FAX: 0030 28250 / 92092 oder 92093

73011 ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ
ΣΦΑΚΙΩΝ-ΧΑΝΙΑ
ΚΡΗΤΗ

  facebook